HOME   INFO   CURSUSAANBOD   WIE IS WIE 
 CONTACT   INSCHRIJVEN   KALENDER  Vind ons op Facebook

Item 1 Title

 

Item 1 Title

 

Item 1 Title

 

Item 1 Title

 

Item 1 Title

 

Item 1 Title

 

Item 1 Title

 

Archief:

De Wiskunstenaar

A-M.A.

Initialen. Een foto en een cijfer op de achterzijde.

Een bijzonder fotoalbum tussen een kunstcollectie, een familiezoektocht en een vloeipapiertje met wiskundige berekeningen brachten in kleine puzzelstukjes het verhaal achter de man op deze foto tot leven.

Een man van twee werelden. De wiskundige en de kunstenaar die zich liet betoveren door de vergankelijke wereld van vaartuigen. Niets is bewaard gebleven. We weten dat in zijn werkkamer een grote wand gevuld was met voortdurend wisselende krijtnotities. Een verzameling van leesbare en warrige formules. Met vegen van krijt en doek. Verder is gebleken dat hij sinds een jeugdige emigratie naar de kolonie gefascineerd werd door de vorm en de werking van vaartuigen. Dat zijn passie verder ging dan het namaken van schepen in miniatuur. Dat hij stille momenten vulde met kijken en schetsen. Dat de massa van een achtergelaten wrak, de nog zichtbare constructie en het restmateriaal van ontmantelde schepen hem kon inspireren tot eindeloos creëren.

Dit zijn de prikkelende gedachten die hij ons heeft nagelaten en die de jongeren uit het atelier, hebben omgezet in eigen werk.

Tentoonstelling van 3de lagere graad kinderatelier Lieve D'hondt en Inge Slock van 2 april tot 29 april 2014.

Open 24u/24uPlaats:

Experimental Intermedia Raamgalerij
Sassekaai 45 - 9000 Gent

  Eerdere tentoonstellingen:

MATCH!BOX-EXPO