JEROEN FRATEUR

  FEMKE DIERYCK

GERDA SAELENS

VOLG ONS  

+ SECRETARIAAT@SINTLUCASACADEMIE.BE

Secretariaat en inschrijvingen:

Ingelandgat 34

9000 Gent

tel. 09 233 80 34

 

Tweede toegang:

via de poort Oude Houtlei 13/H

9000 Gent

secretariaat

 

openingsuren

op dinsdag, woensdag en donderdag

14.00u > 20.00u

op zaterdag

09.00u > 12.00u

 

© SINT-LUCAS- ACADEMIE GENT // JEROEN FRATEUR

< stap terug

< HOME

ATELIER KERAMIEK

atelier voor volwassenen vanaf 18 jaar

 

In het atelier keramiek staat reflecteren over vorm en voelen, ruimte en beleving, waarneming en verwondering centraal. Je onderzoekt wat werken in de ruimte betekent en laat je begeleiden door materialen en techniek. Passie en inhoud gaan hand in hand.

In dit atelier volg je een traject op jouw maat en op jouw tempo waarbij de leraar je individueel begeleidt. Zo leer je je eigen ruimtelijke taal ontwikkelen.

 

Het atelier keramiek in de Sint-Lucas Academie richt zich op de beeldende expressie en niet op ‘gebruikskeramiek’. De grens tussen keramiek en beeldhouwen is heel vaag. Er kunnen naaste de specifieke materialen zoals klei en glazuren ook andere materialen, technieken en manieren van uitwerken aan bod komen die vergelijkbaar zijn met die van het atelier beeldhouwen. De ruimtelijke ateliers zijn verschillend, maar we zien toch als één geheel, waarin jij de plek kiest waar je het liefst vertoeft en waar je hart ligt.

 

 

 

GEHOORD IN HET ATELIER:

“Het atelier keramiek is een atelier waar je kan experimenteren. Waar je onder heel goede begeleiding iets kan laten ontstaan dat echt diep in jou zit.”

 

“Na zes jaar avondschool keramiek is het belangrijkste wat ik geleerd heb: loslaten en me openstellen voor wat de klei, andere materialen en de oven voor me in petto hebben. Het is véél boeiender uitgevallen dan wat ik ooit zelf voor de klei had kunnen bedenken!”

 

“Je wordt niet in een bepaalde richting geduwd, maar de lat wordt steeds een stukje hoger gelegd, zodat je je ten volle kan ontplooien.”