JEROEN FRATEUR

  FEMKE DIERYCK

GERDA SAELENS

VOLG ONS  

+ SECRETARIAAT@SINTLUCASACADEMIE.BE

Secretariaat en inschrijvingen:

Ingelandgat 34

9000 Gent

tel. 09 233 80 34

 

Tweede toegang:

via de poort Oude Houtlei 13/H

9000 Gent

secretariaat

 

openingsuren

op dinsdag, woensdag en donderdag

14.00u > 20.00u

op zaterdag

09.00u > 12.00u

 

© SINT-LUCAS- ACADEMIE GENT // JEROEN FRATEUR

< stap terug

< HOME

BEELDATELIER JONGEREN

Voor jongeren van 12 tot 18 jaar

 

Ooit al op artistieke ontdekkingsreis geweest? In het beeldatelier jongeren verken je de grenzen van je verbeelding. Hier leer je werken en experimenteren met vorm en inhoud, kleur, ruimte en tijd. Je gids op dit boeiende traject is de leraar die je persoonlijk begeleidt en steeds je eigen ideeën en interesses in acht neemt.

 

Kom mee tekenen, boetseren, assembleren en zoveel meer.

 

We onderzoeken in de lessen wat we met potloden, inkten, aquarel, gouache, acryl- en olieverf, klei, collage, hout … kunnen doen. Technieken en materialen gaan hand in hand met waarnemen, verwonderen, experimenteren en ontdekken.

Creatief en kritisch denken en handelen primeren. Beeldaspecten zoals vorm, compositie, contrast, perspectief, kleur en materie worden door de leraar toegelicht.

 

In de lessen leer je omgaan met toeval en met ‘mislukken’. Soms werken we voor een langere periode individueel aan een project, maar evengoed steken we de koppen samen en slaan we de handen in elkaar.

 

Vanaf 16 jaar kan je ook kiezen om naar het  beeldatelier initiatie over te stappen met een grotere focus op waarneming en basistechnieken.